luni, 30 decembrie 2013

Cum mi-am petrecut Craciunul

Ce reprezinta pentru noi Craciunul?
Pentru multi dintre noi, Craciunul inseamna cateva zile libere in care primim oaspeti si mergem in vizita, pentru altii, prilej de a ne plimba in mall-uri sau alerga dupa cumparaturi prin magazinele care forfotesc de oameni ciocnindu-se cu cosurile cat mai pline, iar pentru copii, emotia asteptarii lui Mos Craciun care le va aduce cadourile mult dorite.
Pentru acesti multi dintre noi, Craciunul este departe de a fi ceea ce este de fapt, Sarbatoarea Pruncului Isus, prunc pe care uitam sa-l primim cu sufletele deschise.
Cati dintre noi asculta inca colinde la masa de Craciun sau aleg ca dupa o zi de alergat prin magazine si dereticat prin case sa gaseasca timp si pentru rugaciune sau sa deschida, in prima zi de Craciun, usa bisericii pentru a-l primi pe Pruncul Sfant in inima?
Mi-au placut cuvintele preotului Cadar, cel care a sustinut predica din duminica Craciunului. Am uitat sa ne oprim din graba noastra, sa stam pe loc si sa lasam spiritul sa ne ajunga din urma, sa stam pe loc si sa-l sarbatorim pe Isus asa cum sarbatorim pe oricine atunci cand este ziua lui.
Sa ne oprim sa-i spunem "La multi ani!", "Bine ai venit!".
Noi, de Craciun, ne-am oprit. Am ales sa fim alaturi de cei dragi, in sunet de colinde, miros de brad, zambete de copii si cu sufletele ridicate in rugaciune in prima zi de Craciun, in biserica.
Nu este greu... ci placut sa te simti inconjurat de iubire, de pace si de liniste. Si sa te simti fericit!


Niciun comentariu: