vineri, 15 noiembrie 2013

Invitatie la film

Sunt o mamica cam ocupata. Lucrez, ma ocup de asociatia de parinti care au copii cu autism din Iasi, http://www.ancaar-iasi.ro, de FEDRA, de casa, de copii... Doi baieti: unul diagnosticat cu autism si foarte aproape de varsta adulta si cel de-al doilea in clasa a III-a, gimnast de performanta iar, ca si cum acestea nu ar fi de ajuns, si cu o bunica care peste cateva zile implineste 95 de ani.
Orele pe care le petrec in toate aceste activitati care presupun si gatit, spalat, pregatit hainute si ghiozdane, si altele din categoria celor casnice, dus/adus copil scoala, dus/adus copil gimnastica, insumeaza, de cele mai multe ori, peste 16 ore pe zi (incerc sa-mi mai ramana si 8 ore de somn... nu ca as si reusi... dar....).
Drept urmare, imi doresc sincer, sa petrec mai mult timp liber cu copiii mei. Datorita (si scriu bine datorita si nu din cauza) tulburarii de care Robert sufera, sunt mai mereu aproape de el fiindca are nevoie mereu de sprijinul cuiva. Raman insa in urma cu timpul liber dedicat lui Paul si recunosc ca mi-as dori sa petrec cat mai mult timp liber cu el.
Imi place sa fiu cu el si sa discutam subiecte care de care mai uimitoare, sa ne jucam impreuna sau sa ne petrecem cateva ore in oras... la film, la restaurant... Chiar, ati incercat sa o faceti? e uimitor cat de multe lucuri poti afla despre copilul tau si despre tine...Cat de relaxant poate fi si cat de multa bucurie se poate produce!
Am avut de cateva ori astfel de experiente si am intentia de a le repeta cat mai des posibil.
Si, cum a aflat recent ca la ArtHouse Central, aflat la Moldova Mall, etaj 6, se proiecteaza filme dragute, dragute pentru copii, atat de dragute ca de abia astept sa le vad si eu, imi propun sa ajung cat mai repede acolo cu Paul.
Va propun si voua aceasta alternativa de petrecere a timpului cu copiii mai ales ca, pentru ei, ArtHouse are o oferta de neratat: intrarea gratuita in week-end-urile din perioada 16 noiembrie - 8 decembrie.
Iata si programul proiectilor si ce filme puteti viziona in aceasta perioada:

Vizionare placuta si timp fain alaturi de ai vostri copii!


2 comentarii:

Anonim spunea...

Bunaziua Doamna,

Am citit intimplator postarea dumneavoastra si as vrea sa stiti ca apreciez foarte mult sensibilitatea dumneavoastra ( din modul in care scrieti este imposibil sa nu se noteze). Catva timp in urma citisem articolul privind donatiile pentru ajutorarea copiiilor cu autism. Nu stiu de ce ma revoltez de cate ori aud ca statul nu vrea sa faca ceva pentru acesti copii. Vreau sa va intreb daca acesti copii au susteniu adecvat pe perioada in care merg la scoala ( adica invatator si profesor specializat etc...)Cred ca puteti sa apelati la Comunitatea Europeana pentru a va ajuta si a obtine toate drepturile care va asteapta. Sunt sigura ca atat perseveranta cat si tenacitatea care va caracterizeaza or sa va ajute.
Mult noroc si mi-ar placea sa stiti ca cineva care nu va cunoaste personal este alaturi de dumneavoastra.
valentina_01ianuarie@yahoo.com

Unknown spunea...

Va multumesc mult pentru aprecieri. Din pacate, inca sunt probleme cu sustinerea in scoala a copiilor cu autism.
Referitor la CE, in 2010 am fost in PE unde am sustinut o petitie. Ei nu au putut sa faca altceva decat sa trimita statlui roman o scrisoare. Raspunsul primit a fost ca totul e bine si frumos... Nu prea pot face mai mult,este o problema interna a statului roman. Asa ca ne luptam aici, pe baricade.
Va multumesc pentru sustinere.