miercuri, 25 ianuarie 2012

Pentru drepturile copiilor

Asociatia a continuat activitatea de lobby si advocacy, in incercarea de a obtine modificarea legislatiei privitoare la drepturile persoanelor cu autism si a familiilor acestora.

In acest sens, in luna ianuarie am fost invitati de catre Ministerul Sanatatii la sediul Centrului National de Sanatate Mintala din Bucuresti unde am participat la discutii legate de normele la Legea 151/2010 privind serviciile specializate de sănătate, educaţie şi sociale adresate copiilor şi adulţilor cu tulburări din spectrul autist şi al tulburărilor asociate, continuand semnalarea tuturor factorilor de decizie referitor la aplicarea acestei legi si aparitia normelor.
Reprezentanti ai asociatiei noastre au participat, incepand cu luna iunie, la intalnirile grupului de lucru pentru realizarea Strategiei Nationale de Integrare a Persoanelor cu Tulburari din Spectrul Autist, proiect al fundatiei Romanian Angel Appeal.





Pe data de 1 noiembrie, asociatia noastra a participat la dezbaterea din Parlamentul Romaniei, organizata la initiativa doamnei senator Elena Mitrea, „AUTISMUL EXISTA – O mana intainsa celor care pot fi salvati” , fiind co-organizator al dezbaterii. Manifestarea a reunit membri ai Parlamentului României, factori de decizie de la nivel naţional din cadrul Ministerului Muncii, Familiei şi Protecţiei Sociale, Ministerului Sănătăţii, Ministerului Educaţiei, Cercetării, Tineretului şi Sportului, reprezentanţi ai organizaţiilor nonguvernamentale, specialişti în autism infantil medici specialişti, medici de familie, medici pediatri, psihologi, psihoterapeuţi, educatori, psihopedagogi specializaţi, logopezi, asistenţi sociali, kinetoterapeuţi, consilieri psihologici, psihiatrii, asociaţii de părinţi care au copii diagnosticaţi cu tulburări din spectrul autist şi cu tulburări de sănătate mintală asociate, mass media.
Suntem in discutii cu doamna senator pentru a continua aceste dezbateri. Pentru ca ele sa fie contructive ne dorim ca acestea sa fie pe fiecare tema de interes in parte si, speram, cu o participare concreta si mai numeroasa, a factorilor de decizie.

Niciun comentariu: