vineri, 13 ianuarie 2012

Continuam bilantul

Ziua de 1 Iunie a insemnat inceputul unei colaborari cu o clasa de elevi ai Colegiului National „Emil Racovita” din Iasi, sarbatorind impreuna cu acestia pe copiii din asociatia noastra in cadrul evenimentului „Autismul – zambet in tacere”, in Parcul „Arca lui Noe” al fundației Izvor din comuna Bîrnova.



În cadrul proiectului s-au propus o serie de activități cu scopul de a aduce împreună copii cu autism şi copii fără dizabilităţi care să-i cunoască pe aceştia, să dobândească cunoştinţe despre autism, să-şi formeze o atitudine de toleranţă, în scopul socializării, empatizării şi non-discriminării persoanelor cu dizabilităţi.
Astfel, una dintre mămicile din cadrul asociației noastre a fost prezentă la o ora de diriginție unde le-a vorbit elevilor despre autism, despre ce înseamnă să ai un copil autist și a răspuns la întrebări.

Proiectul a continuat in luna noiembrie cand tinerii de liceu au participat la activitatile desfasurate in cadrului clubului de week-end, realizand la sfarsit o expozitie cu lucrarile realizate impreuna, din vanzarea acestora reusind sa strangem aproape 3.000 lei.
Prin expoziția denumită „DA! Diferiți și Asemenea” am încercat sa oferim o alta perspectiva a intelegerii autismului, o perspectiva creata prin arta celor pe care ii consideram diferiti, insa ne sunt atat de asemenea.

Andrada, cea de la care a pornit ideea acestui proiect, mi-a spus recent ca l-au inscris in cadrul concursului de proiecte de voluntariat EUROSCOALA si ca au castigat locul I care are drept premiu o excursie de o saptamna, in luna februarie, la Strasbourg.
Nu pot decat sa ma bucur pentru ei, pentru faptul ca exista inca, printre cei din generatia tanara, astfel de copiii care au dorit sa faca ceva pentru aproapele lor. Felicitari!

Niciun comentariu: