vineri, 2 decembrie 2011

Puterea de a darui

O cunosc pe Mihaela de ceva timp, fiind colega cu sora mea... Copila de atunci s-a maturizat si a ajuns, la randul sau, mama. O mama care isi doreste sa faca ceva pentru alti copii care nu au fost atat de norocosi ca si copiii ei.
O mama talentata care si-a propus, ca macar o data in viata, sa faca ceva deosebit si sa-si gaseasca puterea de a darui.
Si cum perioada aceasta a anului este una potrivita pentru aceasta, m-a contactat si mi-a spus ca isi doreste foarte mult sa organizeze un spectacol caritabil pentru copiii cu autism. Ne-am mobilizat si am purces la drum facand primii pasi in realizarea proiectului Vine Seara de Craciun.
Mihaela este o fata ambitoasa care, cand isi propune ceva, merge pe foarte repede inainte asa ca iata, vom avea un adevarat spectacol, in data de 19.12.2011, ora 18.30, in sala mare a Teatrului Luceafarul (un partener mereu alaturi).
Invitatii sunt, pe langa cei de la The Groovies (formatia Mihaelei care va canta live), studenti de la Universitatea de Arte "George Enescu", elevi de la Colegiul National de Arte, corul de copii "Sfinta Ecaterina" si clubul de gimnastica si dans "Timpi Moderni".
Si iata ce ne spune ea...
               A motiva un proiect caritabil este ca si cum ne-am motiva existenta. Traim intr-o lume incerta, ambigua in care trebuie sa incercam sa trasam contururi clare acolo unde constiinta ne-o cere. VINE SEARA DE CRACIUN! a aparut din suflet, din simtire, din dorinta de a face viata mai frumoasa semenilor nostri. Nimic nu poate fi mai frumos decit impletirea dintre sunet si om, pentru ca din sunet pornesc multe din trairile noastre. The Groovies, formatia ieseana care nu minte niciodata, ci vine intotdeauna cintind live suta la suta, a pregatit un program special pentru acest eveniment, cu un repertoriu adecvat sarbatoririi Craciunului.
Asadar, proiectul caritabil VINE SEARA DE CRACIUN trebuie sa reprezinte pentru toti cei ce vor fi prezenti in sala un moment al propriilor ganduri, asteptari, dar mai ales un moment al trezirii constiintei privitor la oamenii de linga noi, frumosi, inteligenti, buni, dar afectati de autism.

Va asteptam deci pentru ca, impreuna, sa aducem in dar Craciunul pentru acesti copii si sa le oferim un loc de joaca in curtea scolii unde functioneaza clasele speciale pentru copiii cu autism din Iasi.

Niciun comentariu: