sâmbătă, 24 septembrie 2011

Intlanire parinti - specialisti Olanda

Intr-una dintre pauzele cursului despre care va povesteam in postarea anterioara, lectorii din Olanda m-au intrebat daca pot face ceva pentru parintii din asociatia noastra si atunci, fiindca Bert, medicul specializat pe persoane cu dizabilitati, a facut o prezentarea foarte intresanta si profesionista legata de autism, incidenta acestuia, ultimele studii legate de cauzele tulburarii, i-am rugat daca nu ar dori sa vina la o intalnire cu parintii, la sediul nostru.
Mi-au raspuns imediat ca da si fiindca le era dor si de copii, i-am invitat sa-i vada. Asa ca joi, 22.09.2011, dimineata la 8 i-am asteptat la hotel. Erau foarte bucurosi ca vremea era superba si ca se puteau bucura de soare. S-au bucurat si ca au vazut copiii care erau la ora de educatie fizica si erau super de bucurosi si dezinhibati. Au facut imediat cunostiinta si, spre surprinderea unora, au comunicat excelent desi ei vorbeau mereu in engleza. Mi-a placut ca Jan a folosit experienta de dimineata la curs si a facut din modul sau de a comunica cu unii dintre copii o lectie practica.
Dupa o zi obositoare de curs, au venit la intalnirea cu parintii si au raspuns la toate intrebarile. Am ramas uimita de modul lor de a lucra cu parintii, de modul de abordare (intotdeauna focalizat pe solutii si nu pe problema) si de faptul ca ne priveau ca niste parteneri si nu de undeva de sus, din pozitia expertului.
Pentru mine a fost un mod excelent de a-l vedea pe Jan practic la lucru si de a observa atent modul sau de a gasi solutia facandu-l, de fapt, pe parinte sa o gaseasca si sa fie mandru de faptul ca a reusit sa o faca.
A fost o saptamana minunata in care am invatat multe lucruri noi, despre cei din jur, despre mine insami si despre importanta de a colabora si de a aborda in mod pozitiv problemele.


Multumim Anke, Bert si Jan.

Multumim Inga pentru traducere!


La buna revedere in noiembrie.Niciun comentariu: