joi, 15 martie 2012

Conferința „Autismul – Oamenii speciali de lângă noi”

Cand? 05 – 06 Aprilie 2012

Unde? - Universitatea „Petre Andrei” din Iași

Cine? Anke van Wijk - consultant pentru autism/logoped lucrează la “Lunetzorg”, Olanda, o organizație pentru persoanele cu dizabilități mintale (peste 2500 clienți), cu o experiență de peste 20 de ani ca și consultat/logoped
si
 Bert van de Meeberg specializat în medicina de familie. Din 1983 lucrează într-o instituţie pentru persoane cu deficienţe mintale, mai întâi în Eemeroord - Baarn şi din 1996 la organizaţia “Lunet zorg” din Eindhoven, Olanda, ca medic pentru persoanele cu o deficienţă mintală.

Cum? Conferința va avea loc în cadrul evenimentelor din Campania „Arată că îți pasă!” organizată pentru marcare zilei de 2 Aprilie – Ziua Internațională pentru Conștientizarea Autismului.
• Aceasta va fi structurată pe 2 zile: ziua de 5 Aprilie va fi dedicată specialiștilor care doresc să participe (psihologi, logopezi, psihopedagogi, educatori, profesori, medici, studenți) iar pe 6 Aprilie vor fi invitați părinți ai copiilor cu autism.
• Conferința va cuprinde prezentări ale celor 2 lectori din Olanda, cât și a specialiștilor ANCAAR Iași și ai Fundației Ancora Salvării.
Traducerea va fi asigurată în limba română.

Prezentările vor fi însoțite de exemple practice, fiind interactive. De asemenea, se vor organiza vizite de lucru la Școala Specială „Constantin Păunescu” din Iași unde funcționează clasele speciale pentru copiii cu autism și la sediul celor doua fundații.
Se va prezenta cartea scrisă de mama unui copil cu autism din asociația noastră.
Se vor elibera diplome de participare la conferință.

Pentru părinți participarea la conferința este gratuită iar pentru cei din alte localități, vom asigura cazarea în limita locurilor disponibile.
Pentru specialiști se va percepe o taxă de 70 lei (studenți 40 lei), în care vor fi cuprinse
și pauzele de cafea.
Persoanele care se înscriu până pe data de 25.03.2012 beneficiază de reducere astfel: specialiști 50 lei, studenți 30 de lei.

Taxa va fi achitată în contul ANCAAR Iași sau la conferință. Dacă plătiți în contul bancar, vă rugăm să specificați pe ordinul de plată, „pentru participarea la conferință”.
Dacă doriți să participați vă rugăm să ne trimiteți un e-mail de confirmare pe adresa carmen_gherca@yahoo.co.uk, pentru a vă trimite formularul de înscriere, programul conferinței și alte detalii.

Niciun comentariu: