miercuri, 2 noiembrie 2011

Robert merge mai departe

Care parinte nu este fericit atunci cand copilul sau progreseaza? Atunci cand vezi ca reuseste sa-si faca corect o tema, sa o inteleaga si sa realizeze acest lucru.
Pentru parintele unui copil cu autism, un progres inseamna luni de zile de munca sau chiar mai mult. Munca parintilor, a terapeutilor, a educatorilor sau invatatorilor. Un progres inseamna pentru noi o victorie uriasa.
In aceasta seara, Robert a bifat o victorie. A reusit (in 5 minute) sa-si faca tema perfect, fara greseala. A reusit sa ma uimeasca in timp ce ma gandeam cum sa-i explic sa faca exercitiile si imi propuneam sa o sun pe una dintre profesoarele sale de la scoala pentru a o intreba daca si cum stie sa rezolve tema.
Tema era: Scrieti vecinii numerelor:

____ cifra ______

Erau cateva zeci de numere, de la 1 la peste 20 la care Robert trebuia sa scrie vecinii....
Si iata, a reusit si totul a parut atat de simplu si de firesc... Bravo Robert si felicitari colectivului scolii. Este cu siguranta meritul tuturor dar si a lui Robert, baietelul meu drag, care, si in aceasta seara, ca un semn parca la ceea ce am scris in postarea anterioara, ma face sa merg mai departe cu speranta si incredere.

Iata dovada ca se poate si ca ei, acesti copii carora nimeni nu le da nicio sansa, pot si merita sa fie ajutati.










4 comentarii:

irina esanu spunea...

Doamne cat ma bucur sa vad asemenea rezultate . Inteleg perfect , la fel e si la noi. Simti ca nu ai muncit degeaba . Intra-adevar pt fiecare "mic " detaliu se munceste cu lunile. Va sarutam si va transmitem succes mai departe ...noi toti

Georgiana Vieru spunea...

Extraordinar! Bravo Robert!!!

Unknown spunea...

Multuminm Irina. Va sarutam si noi si va dorim numai bine.

Unknown spunea...

Multumim Giorgiana.