marți, 29 martie 2011

Campania "Arata ca iti pasa!" la a treia editie

2 Aprilie – Ziua Internationala pentru Constientizarea Autismului
Campania „Arata ca iti pasa!”


Municipiul Iasi se alatura campaniei “LIGHT IT UP BLUE” pentru autism
...
Ziua de 2 Aprilie a fost declarata, la data de 18 decembrie 2007, de catre Natiunile Unite, Ziua Internationala pentru Constientizarea Autismului. Ea este marcata in acest an printr-o campanie la nivel mondial, denumita LIGHT IT UP BLUE.
Iniţiativa face parte dintr-o acţiune internaţionala de folosire a culorii albastru in incercarea de a atrage atentia asupra autismului. În serile de 1 şi 2 aprilie, clădiri importante din America de Nord şi din lume, inclusiv Empire State Building din New York City şi Turnul CN din Toronto, Canada, îşi vor aprinde luminile albastre pentru conştientizarea autismului şi pentru a atrage atenţia asupra zilei de 2 aprilie şi a importanţei ei.
In Iasi, evenimentul va fi marcat de iluminarea in albastru a Primariei Municipiului Iasi (Palatul Roznovanu) si organizarea celei de-a treia editii a campaniei “Arata ca-ti pasa”, initiata in anul 2009 de catre Asociatia Nationala pentru Copii si Adulti cu Autism din Romania – filiala Iasi si a unei seri caritabile pentru strangere de fonduri .
In cadrul acestei campanii, pe 1 Aprilie 2011, ora 10.00, va invitam sa fiti alaturi de copiii si tinerii cu autism, la Casa de Cultura a Municipiului Iasi „M. Ursachi” din Parcul Copou, unde, impreuna cu un grup de elevi de gimnaziu de la scoala G. Calinescu, elevi de la Colegiul Tehnic Ghe. Asachi, copii de la gradinita integratoare nr.26 si studenti ai Universitatii Petre Andrei, copiii cu autism vor participa la actiuni de socializare si constientizare.
Evenimentul va fi continuat de seara caritabila organizata la Motel Bucium incepand cu ora 18.00, in scopul strangerii de fonduri pentru amenajarea si dotarea spatiului primit in acest an de la Primaria Iasi. In cadrul ambelor evenimente va fi utilizata predominant culoarea albastru: stegulete, tricouri, baloane, fundite.
In cadrul serii caritabile programul va fi sustinut de copiii de la Academia Show, coordonati de doamna Ligia Grozdan si grupul Stars of Music de la Palatul Copiilor, coordonat de doamna Anca Apetroaiei, copii de la trupa de balet Wanna Dance coordonati de doamna Oana Gherghel si cvartetul "Solaris" compus din studentii clasei de fagot din cadrul catedrei de instrumente de suflat-percutie a Facultatii de Interpretare muzicala din cadrul Universitatii de arte Iasi, îndrumat si coordonat de profesor universitar doctor Dumitru Iosub.
Nichi Cristina Nichita se alatura evenimentului cu o colectie denumita simbolic “LIGHT IT UP BLUE” ce va fi licitata in cadrul evenimentului, banii obtinuti urmand a fi donati asociatiei ANCAAR Iasi. De asemenea, vitrinele magazinelor NICHI CRISTINA NICHITA se vor decora in albastru si va vor indemna la a purta fundele campaniei in zilele de 1 si 2 aprilie
Pe parcursul serii invitatii vor putea face donatii in schimbul carora vor primi lucrari realizate de copiii cu autism.
Va invitam sa va solidarizati cu acest eveniment si sa purtati albastru in zilele de 1 si 2 aprilie.
Haideti sa aprindem impreuna lumina pentru persoanele cu autism!

Niciun comentariu: