joi, 28 august 2014

Despre caritate sau cum vad eu Ice Bucket Challenge

Am urmarit fenomenul... nu aveam cum sa nu o fac avand in vedere amploarea pe care o are... Mii de oameni isi toarna galeti cu apa si gheata in cap, incercand sa o faca fiecare intr-un fel mai altfel decat celalalt, mai socant, mai fenomenal..
M-a surprins insa amploarea pe care a atins-o in Romania, oameni obisnuiti, vedete, s-au grabit sa se provoace unii pe altii si sa se filmeze uzi leoarca. Am inteles ca unii dintre ei chiar au si donat.. eu sper ca toti.
Insa, nu pot sa nu intreb, oameni buni, de ce nu donati pentru cei din Romania? Pentru semenii vostri in suferinta, pentru copii bolnavi, pentru tinerii olimpici, cercetatorii romani,batrani?
Turnati-va apa in cap, faceti ce vreti, dar alegeti-va o cauza din Romania, acolo unde sunt atatia oameni care au nevoie de ajutor si, din pacate, unde sistemul social este atat de deficitar.
Cu totii stiti ca sprijin cauza autismului, o tulburare care afecteaza 1 din 100 de copii, ale carei cauze sunt inca necunoscute. Sunt copii si tineri cu autism si in Romania, multi si care au nevoie de sprijinul nostru, al tuturor...
Haideti sa-i sprijinim! Alegeti o organizatie care se chinuie sa ajute aceste persoane alergand in fiecare zi sa gaseasca bani pentru servicii, sau care se chinuie sa ajute parintii izolati de sociatate. Alegeti o organizatie care incearca sa construiasca o viata pentru tinerii cu autism pentru care nu exista nicio alternativa in Romania.
Va provoc sa o faceti si sunt foarte curioasa sa vad cati vor raspunde provocarii mele...
Nu trebuie sa inchiriati un elicopter din care sa va curga apa in cap, nu trebuie nici macar sa cumparati gheata, cred chiar ca va costa mai ieftin sa donati direct, 5 lei, 10 lei, cat vreti, cat puteti, dar donati!
Daca doriti, puteti alege asociatia noastra de parinti, ANCAAR Iasi, o asociatie care isi doreste o viata mai buna pentru copiii si tinerii cu autism. Puteti sa aflati cum o facem accesand site-ul nostru: www.ancaar-iasi.ro.
Iar daca vreti sa ne ajutati, puteti dona in contul: RO64 BSEA 0020 0000 0029 2882- Banca Credit Agricole Iasi. 

Sau puteti alege o alta organizatie din tara, sunt destule si fac toate lucruri marete cu bani putini...
Copiii si tinerii cu autism va vor multumi si vor avea sansa sa traiasca o viata mai buna!

Niciun comentariu: