luni, 11 martie 2013

Un altfel de 8 Martie

A trecut si ziua de 8 Martie, ziua mamelor. In fiecare an ne gadim cum sa le sarbatorim si pe mamicile speciale, pe cele care gasesc atat de greu puterea de a zambi, de a se gandi la ele insele si de a a-si darui ceva special doar pentru ele.
Nu au timp si nu au cum sa se puna mai presus de altceva, de rutina zilnica, de lipsa banilor, de lipsa unui sot sau a unui cuvant cald din partea cuiva.
Asa ca, anul acesta, am hotarat sa le convingem sa evadeze pentru o zi, intr-o excursie.
Zis si facut.. am complotat cu cei de la Icar Tours care ne-au facut o oferta foarte tentanta, cunoscand-o astfel pe Victoria, care s-a dovedit a fi un ghid minunat si care a avut grija de noi pe toata durata excursiei.
Acestea fiind rezolvate, ne-am urcat in autocarul ce ne astepta la palatul Culturii si am pornit la drum pe ritmurile muzicii lui Julio Iglesias... ce putea fi mai frumos pentru asa o zi!

Ne-am distrat cu povestile copilariei noastre si, la propunerea invitatelor noastre, Beatrice si Cristina, am fost vedete pentru o zi, multumind pe rand, la microfonul autocarului, pentru un dar primit in viata noastra, asemeni vedetelor de la premiile Oscar.

Prima oprire a fost la Muzeul Viei si Vinului din Harlau unde am aflat obiceiuri legate de nastere, nunta si moarte, legate de prezenta vinului si am avut ocazia sa ne imaginam drumeti la un popas la han si sa vedem crama muzeului si depozitul de vinuri de unde am si cumparat cate o sticla de vin pentru sotii nostri (tot ne-am gandit la ei, nu-i asa?). La sfarsit domnii de la muzeu ne-au invitat sa degustam un paharel de tamaioasa dulce si aromata.

Urmatorul punct de pe lista Victoriei a fost Biserica Sf. Gheorghe, ctitorie a lui Stefan cel Mare, aflata in apropierea ruinelor vechii Curti Domnesti din Harlau, unde a locuit si Petru Rares.

Si fiindca am trecut si pe la Copalau, patria usturoiului, am oprit chiar si pentru nitica aprovizionare.
Am ajuns apoi la destinatia noastra finala... Mosia "Cai de vis" care este chiar de vis...Fiindca trecuse de mult ora pranzului am fost asteptate cu o masa mare in livingul calduros al conacului.

Si de ce pranz am avut parte...ca la mama acasa! Ciorba de perisoare, sarmale cu mamaliguta si smantana, poale in brau si surpriza- tort din partea casei.
Si fiindca toate acestea cereau o asezare in straturi, am iesit nerabdatoare la ceea ce avea sa fie punctul culminant al zilei - spectacolul de echitatie.
Antrenorii s-au intrecut pe sine, caii realizand numere superbe, chiar si de dans.

Spre bucuria noastra am fost invitate sa experimentam, asa ca, fiecare mamica a avut posibilitatea de a face un tur de manej.

Desi vremea ne-a fost putin potrivnica cafeaua savurata la sfarsit ne-a incalzit si ne-a alungat oboseala unei zile pline.
Pe drumul spre casa, ne-am promis ca vom repeta aceasta experineta fiindca, nu-i asa, toti avem nevoie de o pauza care sa ne incarce bateriile!

La multi ani, dragi mamici!

Niciun comentariu: