miercuri, 4 februarie 2015

Clubul sperantei

O dimineata ca oricare alta, o tanara care deschide o usa pe care o lasa apoi deschisa sa aeriseasca spatiul in care ii asteapta pe baieti. Dupa ora 8.00 incep sa vina… sunt 8, unii mai tacuti, altii mai zgomotosi… Nu coboara din masini de fite asa cum vezi ca se intampla pe la majoritatea liceelor din oras, nu fumeaza… sosesc bucurosi tinuti de mana de mama sau tata...
Tanara ii primeste strigandu-i pe nume. Apare si tanarul sau coleg si, impreuna, pregatesc programul zilei.
Astazi, tinerii invata sa gateasca ceva despre care au vorbit toata saptamana: banane caramelizate.  Fiecare are sarcina lui: unul va merge la cumparaturi insotit de tanar, iar ceilalti vor pregati, pe etape, produsul final.
Tanarul care merge la cumparaturi, odata ajuns la magazin, citeste repede de pe o lista ingredientele de care are nevoie si le repeta apoi pe fiecare… Vine bucuros si se apuca impreuna de gatit…
Linistea din sala este tulburata uneori de un strigat sau de un raset, de un cantec soptit… Toti asteapta cu nerabdare sa guste produsul final iar decizia unanima este ca ceea ce au facut este super delicios!
Apoi, fiecare se relaxeaza facand ceea ce ii place mai mult: exercitii matematice, puzzle, jocuri pe computer...

Este miezul zilei, incep sa vina parintii... Tinerii se imbraca, se incalta si le spun acestora ca si maine vor sa vina aici, la Clubul pentru tineri, unde simt bucurie si unde pot fi alaturi de prietenii lor.
Acesta nu este un basm ci este o poveste reala de viata, povestea unor tineri cu autism pentru care viata nu le-a oferit sansa sa aleaga. Pentru ei, acest loc unde vin in fiecare zi si unde se simt fericiti, este o alternativa la a sta mereu in casa, intr-o camera de bloc si atat. Pentru ei, acest loc este sansa de a se dezvolta, de a invata si de a trai demn. Pentru parintii lor, acest loc este o speranta.. speranta ca atunci cand nu vor mai fi, copii lor nu vor ramane singuri sau uitati intr-un pat de spital.
Dumneavoastra puteti sa duceti mai departe aceasta sansa si sa transformati speranta acestor parinti in certitudine, ajutandu-ne sa castigam Campionatul de bine in care proiectul nostru pentru tineri este inscris. Trebuie doar sa accesati acest link, https://www.bursabinelui.ro/…/Clubul-pentru-tineri-cu-autism, sa dati click pe butonul Doneaza si sa urmati pasii. Totul dureaza doar cateva minute si se poate dona orice suma.

            Pentru ei, 5 lei, inseamna o sansa la o viata mai buna! Va multumim!

Niciun comentariu: