miercuri, 11 ianuarie 2012

Cum se fac legile in Romania

Tot ceea ce se intampla in aceste zile cu legea sanatatii imi aminteste de legea autismului, legea 151/2010, lege care are UN AN de cand este in vigoare. O lege generala facuta, asa cum a fost facuta si cea a sanatatii, de niste oameni care nu au legatura cu autismul, noi, cei care stim si traim zi de zi cu copiii nostri sau specialistii care chiar lucreaza cu acesti copii fiind consultati, asa cum a fost si dl. Raed Arafat, atunci cand legea era deja intrata in vigoare si normele erau deja puse pe hartie. Atunci cand am intrebat de ce nu au fost consultati specilisti din strainatate, care au o vasta experienta in lucrul cu persoanele autiste si ni s-a spus ca exista specialisti si la noi. Specialisti ca cei care au facut si legea sanatatii, cei ca dl. Arafat fiind consultati atunci cand aceasta era gata!
Legea 151 a ramas o lege pe hartie si atat. Nu poate fi aplicata fiindca nu exista norme, iar textul de lege este foarte generalist. Cei care ar fi trebuit sa elaboreze aceste norme nu s-au intalnit, nu s-au consultat si dau vina unii pe altii si aici ma refer la cele 3 ministere: al sanatatii, educatiei si familiei.
Ce fel de Guvern avem? Ce fel de ministri? Ce fel de presedinte? Ne debarasam de cei care nu gandesc ca noi desi au experineta si dreptate, ba chiar incercam sa-i acuzam apoi si sa-i distrugem, facem legi doar ca ele sa existe pe hartie si sa le raportam comisiilor internationale ca existente.
Se pare ca nu au niciun pic de respect, ca pur si simplu nu le pasa de noi, cetatenii acestei tari care pur si simplu nu contam. Noi trebuie sa acceptam, sa induram si sa ne descurcam cum putem.
Ma intreb... pana cand, oare?

Niciun comentariu: