luni, 25 iunie 2012

Pana cand???

Am crezut ca dupa atatia ani de lupta cu oamenii din jurul meu am sa reusesc sa nu mai am in cale oameni care nu dau dovada de seriozitate, care nu-si dovedesc profesionalismul (care, atentie, nu inseamna ca nu este un bun specialist, inseamna ca trebuie si sa-ti respecti beneficiarul), oameni care nu isi mentin promisiunile, chiar daca i-ai platit (si nu putin) pentru munca pe care o fac.
Din pacate sunt din ce in ce mai dezamagita ca am lasat, inca o data, sa fiu dezamagita de astfel de oameni, sa fiu dezamagita de persoane care isi ofera serviciile si uita sa se mai achite de ele si asta dupa ce tu te-ai achitat imediat de partea ta din contract (care inseamna pe langa plata serviciului, plata calatoriei cu avionul si plata cazarii).
Oare acesti oameni, care lucreaza zi de zi cu parinti care au copii cu autism, care intra in contact cu ei, cu familia lor, cu viata lor, cu sufletul si zbaterile lor nu se gandesc ca totul se face cu niste sacrificii? Nu pot sa nu ma intreb ce fel de om esti daca nu te gandesti la asta, la faptul ca un astfel de parinte merita respectul tau si asteapta de la tine raspunsul promis, cum esti daca nu mai raspunzi la telefon sau e-mail si ca atunci cand, in sfarsit raspunzi, mai faci o promisiune si inca o promisiune de un alt termen, dar care nici pe acela nu-l respecti. Oare numai banii conteaza? Multi, cat mai multi de pe urma unui parinte disperat sa-i ofere copilului sau o sansa???
Iar ce ma ingrijoreaza mai mult, este atitudinea altor parinti care au patit la fel si carora le este frica sa le reproseze ceva pentru ca le este frica ca nu vor mai avea la cine apela atunci cand vor avea nevoie...
Oare pana cand ne vom lasa in continuare pacaliti, loviti in demnitatea noastra de om, de parinte, acceptand orice cu teama, cu capul plecat si cu rusine?

14 comentarii:

Dana spunea...

Draga Carmen, iti inteleg perfect indignarea...si noua ni se intampla la fel..trist dar adevarat....banii primeaza in ziua de azi....

Unknown spunea...

Se pare ca autismul a devenit pentru unii o afacere... pe spinarea parintilor, din pacate.

Andrei spunea...

Vor fi acolo exact atat timp cat vor fi si oamenii care stiu sa daruiasca, care nu sunt completi doar cu sine, care cred in puterea lui impreuna. Exact atat timp cat vor fi si exemplele cele care iti storc lacrimi de emotie si bucurie.

Unknown spunea...

Offf Andrei.. nu mi se pare corect sa fie acolo...
Tot ce reusim noi sa facem cu copiii nostri se face cu mari, foarte mari eforturi si nu este usor... de ce sa fie altii care pur si simplu te trateaza astfel?
Nu cred ca meritam asta.

Alina spunea...

Buna. Nepotelul meu a fost diagnosticat cu autism anul trecut. Sora mea s-a luptat nu mai ea stie cum cautand terapeuti aproape inexistenti in jud. Covasna. Dupa 9 luni a reusit o programare pentru evaluare la Bucuresti, in cadrul unei organizatii extrem de cunoscute. Bun, evaluare, rezultat venit dupa o luna. Apoi sora mea a cerut coordonator de program si terapie, din fericire banii nu erau o problema. S-a stabilit data primei sedinte, terapeutul in curs de acreditare BCBA s-a oferit sa vina in oras. Sora mea, va inchipuiti, multumita ca in sfarsit dupa un an de zile nepotelul meu va avea un program corect de terapie. Cu doua zile inainte de data stabilita, terapeutul suna si spune ca..si-a dat seama ca este departe, nu poate veni, si-i pare rau. Cuuum? Va dati seama prin ce a trecut sora mea? Cum se poate asa ceva? De ce nu spui de la inceput ca nu poti? de ce-mi dai sperante?
Foarte trist...

Unknown spunea...

Alina, eu am publicat pe FB numele specialistului... Cred ca este corect sa fim informati atunci cand trebuie sa facem alegeri. Te sfatuiesc si pe tine sa spui numele organizatiei...Daca nu ne informam intre noi, atunci cine sa o faca?

Unknown spunea...
Acest comentariu a fost eliminat de autor.
Unknown spunea...

Rugati-o sa incerce la Fundatia Alpha Transilvana din Tg.-Mures, 0265257057, avem servicii pentru copii cu autism.
Sunt informatii pe care le-am primit pe FB. Poate iti sunt de folos.

ionut spunea...
Acest comentariu a fost eliminat de autor.
Anonim spunea...

@alina buna, macar sora ta a primit un raspuns, fie el negativ si intarziat. banuiesc ca asa ceva se poate intampla oricui. cine stie care au fost motivele. Carmen din pacate nu a primit nimic. Si se pare ca a platit bani multi pt acest nimic. Tare sunt curios la cat se ridica pretentiile acestui supervizor.

Unknown spunea...

Bineinteles ca as fi inteles o solicitare de amanare... doar nu credeti ca am sunat in ziua in care mi s-au promis rezultatele sa o intreb de ce nu mi le-a trimis. Am asteptat, am sunat, am scris mesaje dar nu am primit nici un raspuns, decat mult mai tarziu cand am fost mai dura putin solicitand deindata un raspuns. Apoi iarasi s-a lasat tacerea...

Anonim spunea...

Doamna Carmen, regret profund experienta de viata prin care trebuie sa treceti alaturi de copilul dumneavoastra,dar sunt total indignat pentru experienta prin care treceti privind comportamentul acelor canalii, care nu merita (alegeti dumneavoastra cuvintele potrivite pentru asemenea bestii)pentru ca daca o fac eu cred ca as parea prea badaran....Aceste persoane ar trebui denuntate pentru ca alti parinti sa nu mai cheltuie banii si timpul pentru a face burta mare la niste moftangii...Dati in judecata si sa plateasca de 10 ori ceia ce au incasat plus daune morale,pentru incompetenta lor.Neprofesionalism este una iar incompetenta este alta (adica diplome cumparate,plagiate etc)si astfel reusesc sa atraga clienti si sa profite de necazul lor.Atata timp cat ati platit un serviciu,iar prestatorul nu respecta termenii....sa raga consecintele...iar daca nu ii place sa mearga in afara sa vadem daca rezista....Un salut si va rog pe dumneavostra si pe cei ce sunt in situatii asemanatoare nu va lasati luati in bataie de joc de niste..............

Alina spunea...

Buna. Este vorba despre AITA, Dana Martinescu...

Unknown spunea...

Am primit pe e-mail un mesaj din partea doamnei Daniela Martinescu, ca reactie la comentariul Alinei.
Fiindca mi se pare corect, voi publica mai jos textul e-mail-ului primit:
"Buna seara,
am citit postarea dvs de pe blog, ma refer la 'Pana cand???'. Am regretat ce ati scris acolo, si mai ales dezamagirea dvs. Si am vazut si comentariul care ma priveste direct, despre care am aflat de ceva vreme de la colegi, ma refer la:
"Buna. Nepotelul meu a fost diagnosticat cu autism anul trecut. Sora mea s-a luptat nu mai ea stie cum cautand terapeuti aproape inexistenti in jud. Covasna. Dupa 9 luni a reusit o programare pentru evaluare la Bucuresti, in cadrul unei organizatii extrem de cunoscute. Bun, evaluare, rezultat venit dupa o luna. Apoi sora mea a cerut coordonator de program si terapie, din fericire banii nu erau o problema. S-a stabilit data primei sedinte, terapeutul in curs de acreditare BCBA s-a oferit sa vina in oras. Sora mea, va inchipuiti, multumita ca in sfarsit dupa un an de zile nepotelul meu va avea un program corect de terapie. Cu doua zile inainte de data stabilita, terapeutul suna si spune ca..si-a dat seama ca este departe, nu poate veni, si-i pare rau. Cuuum? Va dati seama prin ce a trecut sora mea? Cum se poate asa ceva? De ce nu spui de la inceput ca nu poti? de ce-mi dai sperante?
Foarte trist... "
Si, dintr-un respect pe care il am pentru dvs de ani de zile, m-am decis sa va povestesc putin despre cum stau lucrurile la AITA.
Nu cunosc persoana care a scris acest comentariu, nu am avut o relatie directa cu ea. Banuiesc despre ce baiat ar fi vorba, ii voi trimite si mamei un mesaj pentru a clarifica unele lucruri.
O programare la mine, sau la altcineva de la AITA se face de obicei rapid, in saptamana in curs, sau maxim in 2 saptamani. Doar daca sunt plecata, ceea ce se intampla rar, dureaza ceva mai mult. Niciodata nimeni nu a asteptat dupa mine 9 luni, nu sunt atat de importanta si nici nu sunt singura din tara asta care poate face o evaluare. Mi se pare exagerat si absurd sa scrii acest lucru.
Pentru aceasta evaluare familia a platit 200 lei, si raportul de evaluare l-a primit la fel in maxim doua saptamani de la data evaluarii.
Copilul a facut anterior terapie intr-un Centru si doreau sa se mute cu terapia acasa. A durat ceva pana sa-si gaseasca terapeuti, deci procesul nu a durat 1 an din cauza mea, in nici un caz.
In momentul in care eu mi-am luat angajamentul fata de ei, nu stiam ca vor fi ceva probleme cu sediul Asociatiei AITA si ca trebuie sa gasim un sediu nou si sa ne mutam rapid, in mai putin de o luna, deci refuzul meu de a mai continua cu aceasta familie a venit tocmai din cauza faptului ca am avut probleme oiective si nu am vrut sa-i aman.
Am avut o discutie cu mama, care a inteles situatia si in care am incercat sa las lucrurile in ordine, discutand si alte variante de coordonator, iar la ultima discutie se stia clar cu cine vor continua, deci nu s-a pierdut timp cu cautarea unui noi coordonator.
Regret intreg acest articol legat de experienta dvs, si regret ca am ati pus numele meu in comentarii pe blog si pe facebook. Eu am avut o relatie profesionala adecvata cu aceasta familie, nu le-am luat bani in avans sau in sume exorbitante de care vorbiti dvs., nu i-am amagit si nici nu i-am amanat 'un an de zile' cum se specifica in comentariul pe care dvs l-ati distribuit pe internet. Totul s-a desfasurat pe durata a cateva saptamani si in final cand relatia s-a incheait, copilul avea un alt coordonator, gata sa inceapa terapia.
Regret acest articol, si mai ales faptul ca l-ati distribuit fara ca macar acolo sa existe o acuzatie reala.

Cu stima,

Psiholog Daniela Martinescu
ASOCIATIA PENTRU INTERVENTIE TERAPEUTICA IN AUTISM"